Prajiturile bune se evidentiaza prin cateva caracteristici:
• Prin felul in care arata starnesc apetitul;
• Imaginea si gustul lor se pastreaza in memorie o perioada indelungata de timp, iar in momentul in care simtim “nevoia de dulciuri” ne reamintim prajiturile care ne-au placut cel mai mult, care devin automat prima noastra optiune;
• In momentul consumului, daca este vorba despre o cumparare repetata, se confirma gustul memorat, iar daca prajitura este savurata pentru prima data declanseaza o senzatie puternica de placere gustativa si olfactiva, care o plaseaza in “memoria gustului”.
Aceste caracteristici explica o parte a comportamentului oamenilor legat de consumul de prajituri:
De exemplu, o amandina care are un gust excelent este putin probabil sa fie cumparata de o persoana care are in memorie o amandina realizata dupa o reteta mai putin reusita, dar care totusi i-a placut, atata timp cat prajitura consumata avea o forma sau o culoare a glazurii care nu se regasesc la prajitura expusa im vitrina.
Vino in cofetaria noastra si iti garantam ca surprizele pe care le vei avea vor fi din categoria celor placute!